Pages

3 сигурни начина да станете добър покер играч

Posted on 3:30 AM by Holedm

Каква стратегия да използвате? Как да играете определени ръце и от коя позиция? Правилно ли играете? Отговорите на всички тези въпроси са изключително важни за всеки покер играч. Ако искате да сте печеливш играч и да се развивате и печелите пари е необходимо да правите много повече от това просто да се логнете в акаунта и да поиграете покер. Истината е, че в тази игра всичко има значение и всеки играч, независимо колко е добър може да се развива още и още. В тази статия ще научите три неща, които ще ви направят добър покер играч:


1. Анализирайте ръцете, които сте играли

След като поиграете малко, независимо дали определен брой ръце или период от време, е необходимо да преглеждате и анализирате статистиката на ръцете, чрез  софтуер като Poker Tracker или Holdem Manager. Така можете да видите слабостите и грешките, които сте допускали. Слагайте филтър само на ръцете, които сте играли от момента на последния си анализ. Трябва да гледате показатели като нетна печалба, печалба BB/100, почасова печалба. Това ще ви даде представа дали напредвате и дали се развивате като покер играч. Когато изучавате статистиката на ръцете си вие подобрявате изключително бързо играта си. Анализирайте някои от най-добрите и най-лошите си ръце или тези, с които сте спечелили или изгубили най-много. Отговорете на въпроса – Има ли нещо, което е можело да направя, за да спечеля повече пари от печелившите си ръце. Също така, има ли нещо, което е можело да направите, за да изгубите по-малко или дори да спечелите от губещите си ръце. Следващото нещо, което е хубаво да огледате е, дали има някой играч, срещу когото сте играли повече ръце. Огледайте такива играчи и проучете играта им и стила им. Поставете бележки, за да може следващия път, когато играете срещу тях, да имате съвсем ясна представа как да действате.

2. Винаги изчиствайте бонус и/или ползвайте рейкбек програма


Ако гледате сериозно на онлайн покера и сте решили да печелите пари от него, трябва винаги да се стремите да чистите и усвоявате някакъв покер бонус, да взимате рейкбек или двете заедно. Особено когато изграждате своята покер банка и все още не разполагате с много пари в акаунта си, тези бонуси ви дават изключително голямо предимство. Например, когато искате да градите покер банка се оглеждайте за покер бонуси, а след това, когато вече разполагате с повече средства и бонусите вече са по-малки от банката ви, трябва да обърнете внимание на рейкбек програмите, които предлагат различните сайтове. За всичко това си има причина и сега ще ви обясня каква е тя. Ако играете средно по 4 кеш маси фул ринг ще виждате средно по около 250 ръце на час. Средния пот, за който ще играете ще бъде около 10 биг блайнда и средно рейка по онлайн залите е 5%. Това прави 250 * 10 * 0.05 = 125, което означава, че покер залата прави средно по 125 биг блайнда на час от вас. Болшинството от залите дават своите бонуси под формата на точки, като 1 точка се дава за всеки долар рейк, който сте направили докато играете. Така за всеки 10 точки получавате $1 от бонуса. Това означава, че тези 125 биг блайнда, които давате в рейк биха ви носили по 12.5 биг блайнда допълнително, когато усвоявате бонус от залата. В парична стойност, това означава, че ако играете на ниво $0.50-$1, ще правите по $12.5 на час допълнително, което е от изключително значение за вас като покер играч.

3. Управлявайте правилно покер банката си

Дори и най-силните покер играчи имат моменти, когато губят пари, докато играят. Това важи и за вас. Понякога ще играете лошо, друг път ще сте в лоша серия. Ако си позволявате твърде високи за вас лимити, шансовете тези ситуации да фалират вашата покер банка са огромни. Тогава дори и да сте по-добри от играчите, срещу които играете, вие не можете да се възползвате от това си предимство. Затова, за да предпазите покер банката си от фалит трябва да спазвате правилен банк мениджмънт. Основното правило за Но Лимит Тексас Холдем е, че трябва да имате минимум 15 бай-ин-а в акаунта си, за да играете на дадено ниво. И то тази цифра важи, ако играете на една маса, защото когато играете на няколко, логично рискът за по-големи загуби е повече. Планирайте банка от 15 бай-ин-а умножена по корен квадрата от броя на масите. Например, ако играете на 1 маса имате нужда от 15 бай-ин-а, ако играете на 2 маси, имате нужда от 21 бай-ин-а (корен кв. 2 = 1.41 *15 ~21), за 4 маси съответно 30 бай-ин-а и т.н. Това ви дава стабилна основа върху, която да стъпите и намалява до минимум риска от фалит, заради лоши карти и лош късмет.

1 comment:

  1. When a new piece of technology is due to come out immanently, it creates a great sense of excitement and anticipation. At the moment, that focus is on Apple, due to the pending release of the new iphone 5.

    ReplyDelete