Pages

Колко пари можете да печелите от онлайн покер

Posted on 3:50 AM by Holedm

Повечето хора започват да играят покер поради една единствена причина – да печелят пари. Затова един от най-често задаваните въпроси е, колко пари могат да се правят от покер. Това разбира се е сложен въпрос, тъй като по света има професионални покер играчи, които успяват да правят по хиляди и дори милиони всяка година, за сметка на болшинството от играчи (в повечето случаи онлайн), които като цяло губят пари – някои повече други по-малко. Затова да кажем колко точно пари могат да се печелят от покер е много трудно и винаги зависи от това какъв играч сте.
Друг съществен фактор, който може да даде отговор на този въпрос е разбира се лимита, на който играете. Очевидно е, че играч, който играе кеш на $5-$10, където потовете могат да достигнат до $75-$150 всяка ръка, ще има много по-голяма възможност да спечели пари, отколкото играчи на $0.05-$0.10. И все пак обаче, колкото повече изкачвате лимитите, толкова по-добри стават играчите. Така, че печеливш играч на микро и ниските нива на Но Лимите Тексас Холдем, може да бъде губещ на така наречения Хай Стейкс покер ($5-$10 и нагоре).

За да илюстрирам най-добре казаното по-горе ще дам един пример. Да кажем, че сте играч малко над средното ниво и играете средни лимити. Смята се, че минимум нивото, което трябва да постигнете и да играете, за да печелите достатъчно много пари е нивото $1-$2 Но Лимит Тексас Холдем. На това ниво играчите са добри, но все още победими. Съвсем не малко хора успяват да са печеливши играчи на тези нива, играейки на 4 до 15 маси едновременно със доста прилична печалба на час.

Необходима е достатъчно голяма покер банка



Преди да видим колко точно пари можете да печелите от игра на покер, е необходимо да уточним с колко пари трябва да разполагате, за да започнете да печелите. Правилото, както знаем, е че трябва винаги да имаме достатъчно много пари в акаунта, за да може когато настъпи варианса в играта ни, това да не се превърне в катастрофа за покер банката ни. Помнете, че дори и да сте един от най-добрите покер играчи на нивото, което играете ще имате лоши моменти и серии, когато неизбежно ще губите пари. Дори и винаги да взимате правилните решения и винаги да вкарвате парите си в пота, когато имате предимство, то пак ще има ситуации, в които на някой ще му излезат един или два аута, за да му провърви и да спечели.

И така правилото, за правилно управление на покер банката е МИНИМУМ 15 бай-ин-а, независимо на какво ниво играете. Почти навсякъде стандартния бай-ин за кеш маса е 100 биг блайнда (ББ), което на $1-$2 ниво означава $200. Или МИНИМАЛНАТА покер банка, за да играете $1-$2 трябва да бъде $3000.

Все пак трябва да се уточни, че правилото за 15 бай-ин-а се е наложило още във времена, когато основно се е играело на живо, където се е играело на една маса в казино или покер зала. Днес обаче, когато онлайн покера е в разцвета си и все повече хора играят през интернет, можем да играем на колкото маси си пожелаем едновременно. Оттук идват и проблемите за някои онлайн покер играчи, защото по този начин, както можем да спечелим повече, така и можем да загубим страшно много пари само за една вечер. Така че по-голямата покер банка, ни предпазва не само от лоши карти, но и от лоша игра. Представете си, че играете на 15 маси едновременно и имате 15 бай-ин-а банка. Това може да ви доведе до тилт само за една сесия игра.

Затова, трябва да кажем, че когато играете покер онлайн и играете на няколко маси едновременно (нещо, което трябва да правите) трябва да имате доста по-голяма покер банка от 15 бай-ин-а. Планирайте банка от 15 бай-ин-а умножена по корен квадрата от броя на масите. Например, ако играете на 1 маса имате нужда от 15 бай-ин-а, ако играете на 2 маси, имате нужда от 21 бай-ин-а (корен кв. 2 = 1.41 *15 ~21), за 4 маси съответно 30 бай-ин-а и т.н.

Колко пари на час можете да печелите от покер




Най-важното нещо за професионалния покер играч е колко пари може да печели на час. Тяхната почасова печалба е осреднена от достатъчно много часове игра, през някои от които може да са печелили, през други губили. Това е съвсем нормално. Като цяло обаче в дълъг период от време, осреднени тези печалби и загуби, трябва да дават обща печалба на час.

Отново стигаме до това, че има разлика, когато играем на живо и когато играем в интернет. На живо се смята, че добра печалба на час е 1 Биг Бет (1 Биг Бет = 2 Големи Блайнда). Онлайн покерът ви дава предимството да играете средно повече ръце на час, което ако сте печеливш играч, означава по-голяма печалба на час.

За сравнение един играч на живо вижда средно около 20 ръце на час, докато един играч в интернет може да види средно 70 ръце за същото време. Тъй като толкова много хора практикуват игра на няколко маси в интернет е прието печалбите да се смятат в Биг Бет-a на 100 ръце. Затова, ако на живо можете да печелите по 1 Биг Бет на 20 ръце, логично може да очаквате да печелите 5 Биг Бет-a на 100 ръце онлайн. За съжаление обаче, това не е така. Когато играете онлайн и сте на няколко маси, губите някои от предимствата на живата игра на една маса и затова:

Добра печалба на онлайн покер играч се смята 3 Биг Бет-а / 100 ръце ( 6 Големи Блайнда / 100 ръце). Това е съвсем възможна и постижима печалба на $1-$2 Но Лимит Тексас Холдем, дори когато играете на няколко маси едновременно. И така, ако примем, че можете да играете по 66 ръце на час, това означава, че реално постижимо е да правите по $8 на час на една маса на $1-$2 Но Лимит Тексас Холдем.

Увеличавате печалбата като увеличите броя на масите


$8 на час са добри пари, ако играете покер за забавление, но съвсем не е така, ако сте решили да забогатявате. За да правите повече пари трябва или да качите нивата, на които играете, където обаче и играчите са по-силни или да играете повече ръце на час. За да играте повече ръце трябва да играете на повече от една маса едновременно. Много от покер играчите в интернет могат да играят успешно на 4 маси, а някои на 6 и повече.

Ако можете да сте печеливш играч на 4 маси на ниво $1-$2 с печалба от $8 на час, то това означава, че ще правите по $32 на час. Затова играта на повече маси е способност, която трябва да развие всеки добър онлайн играч.

Следващия елемент, който пряко влияе на печалбата ви от покер следва да бъде – колко часа на ден играете покер. Ако сте студент, който има по 20 часа и повече на седмица, за да играе покер, ако има горните показатели от $80 на час ще печели по $1600 на седмица. Все пак не всеки има толкова време за покер, затова ако успявате да играете по един или два часа на ден печалбата ще е по-малка.

Моля, да оставите две три думи като коментар (не се изисква никаква регистрация) за статията, за да може в бъдеще блогът да бъдат още по-полезен. Благодаря! :-)

3 comments:

  1. Здравейте, искате ли да спечелите допълнителни пари онлайн? аз препоръчвам Clixsense. Безплатно, за да се регистрирате, като кликнете по-долу.

    http://www.clixsense.com/?8172285

    ReplyDelete