Pages

DoN турнири (част 2) – Как да играем на флопа

Posted on 4:48 AM by Holedm


За да продължите да играете, след като сте видяли флопа, е абсолютно необходимо да имате някаква ръка. C-бетинга е много хубаво нещо, но в DoN турнирите има много по-малко сила и стойност, отколкото в нормалните турнири. Когато все пак решите да с-бетвате гледайте да е на безопасен борд и срещу тайт противник, както и гледайте вашата ръка да има вариант за подобрение (например две по-високи карти). Като цяло обаче, ако не уцелите флопа, най-добре е да чекнете.


В случаите, когато имате ръка на флопа (минимум топ чифт) го играйте агресивно и бързо, освен ако не сте хванали нътс ръка. Имайте предвид, че в DoN турнирите, слоуплейването има много малко смисъл и стойност, също както с-бетването. Затова не се притеснявайте да заложите силните си ръце и ако всички фолднат не трябва да сте недоволни.
Ако сте направили ръка на флопа, но срещнете съпротива от някой играч – просто фолднете. Трябва да знаете, че способността ви да фолдвате готова ръка (освен ако не е монстър) е едно от ключовите неща необходими, за да печелите в DoN турнирите и ви дава огромно предимство пред останалите играчи. Обикновено трябва да имате поне трипс, за да продължите да играете. Все пак не трябва да забравяте, че вашите опоненти също се стремят да играят само с най-силните си ръце, затова ръце като чифт и два чифта рядко са добри в такива ситуации.

Ръцете, които ще играете  в DoN турнирите много рядко стигат до търна и ривъра, освен в случаите, когато противниците ви чекват с вас или някой не държи монстер ръка. Така, че ако сте замесен в игра след флопа, трябва да сте много внимателни, освен ако не сте с нътс.

Кога да разширите рейнджа

Въпреки, че оптималната стратегия при DoN турнирите е да сте много тайт, не е лошо в един момент, както при обикновените SNG да започнете да играете по-голям брой ръце. Най-добре е да правите това, когато останете седем човека на масата. Ръцете, които играете е добре да бъдат от късна позиция. Ниските и средни чифтове все още нямат стойност, особено от ранна позиция. Когато достигнете до „бъбъла” трябва да преминете отново в режим „тайт”.

Гледайте вашето М-число

Типичното за всеки турнир „М число” има значение и при DoN турнирите. Само че заради структурата на турнира, както и заради доста по-тайт играчите, можете да си позволите да фолдвате докато вашето М число не стане 2 или дори 1 в някои случаи. Най-добре е да преминете на пуш-фолд режим, когато вашето М-число стане около 3.

Моля, да оставите две три думи като коментар (не се изисква никаква регистрация) за статията, за да може в бъдеще блогът да бъдат още по-полезен. Благодаря! :-)

1 comment:

  1. Много добра статия и мисля да ги пробвам тези турнири. Ще има ли още статии за DoN?

    ReplyDelete