Pages

DoN турнири (част 2) – Как да играем на флопа


За да продължите да играете, след като сте видяли флопа, е абсолютно необходимо да имате някаква ръка. C-бетинга е много хубаво нещо, но в DoN турнирите има много по-малко сила и стойност, отколкото в нормалните турнири. Когато все пак решите да с-бетвате гледайте да е на безопасен борд и срещу тайт противник, както и гледайте вашата ръка да има вариант за подобрение (например две по-високи карти). Като цяло обаче, ако не уцелите флопа, най-добре е да чекнете.

4Kings - перфектна за начинаещи - 20 евро моментален бонус

4Kings е залата, която силно препоръчвам за начинаещи и стартиращи играчи. Предлага моментален бонус от 20 евро, т.е. веднага след като направите депозит от 20 евро, на сметката ви ще имате на разположение 40 евро, с които да започнете да изграждате своята покер банка на нива 0.01/0.02 евро и 0.02/0.05 евро. Можете да депозирате с Moneybookers4Kings е пълна с риба и слаби играчи, има непрекъснат трафик и пълни маси на микро лимитите, така че ако искате да стартирате с покера, това е мястото.

Pacific Poker - изградете банкрол - $400 бонус и 25% моментален бонус


Pacific Poker е част от 888 Holdings group. Това е компанията, която седи зад най-голямата верига от онлайн казина в света – Casino-on-Net.

Както сами можете да се досетите, това означава голям поток от луди и хазартни изграчи по покер масите, което в комбинация от добрите промоции и бонуси, правят залата задължителна за играчи, които търсят много екшън и лууз маси.

Betfair Poker -Станете част от новото поколение - $600 бонус



Betfair poker е част от най-голямата борса за спортни залози в света. Залата расте много бързо, благодарение на многобройните промоции и бонуси, които предлага. Софтуера се поддържа от тях и е бърз и приятен за игра. В момента Betfair poker поддържа до 15 отворени маси едновременно,също графиката е подобрена и много приятна. Можете да вземете 100% депозит бонус до $600, който се изплаща на части всяка седмица, в зависимост колко точки сте акумулирали. Инсталацията и регистрацията е лесна и преведена на български.




След като кликнете, следвайте инструкциите как да вземете бонуса на Betfair долу:



1. Натиснете бутона “ИЗТЕГЛИ ТУК” както е показано на снимката









2. Натиснете Run за да започне изтеглянето на покер клиента







3. Изберете предпочитан език







4. Дайте Next







5. Кликнете на „I agree…” както е показано на снимката и Next







6. Натиснете Install, за да започне инсталацията на покер клиента







7. Кликнете Finish






8. Изберете “BetFair Poker–Play Now”, както е показано на снимката







9. Инсталирайте DirectX, ако ви попита (ако го имате инсталиран, ще продължи със стъпка 10)

10. Когато ви се отвори покер клиента, изберете “Create Account”







11. Въведете данните както е посочено. Потвърдете, че имате 18 години и натиснете бутона “Отворете сметка”







12. След като направите първия си депозит, можете да започнете да играете и да усвоявате бонуса. Успех по масите!

DoN (Double or Nothing) турнири – Пре-флоп стратегия (част1)

Въведение


Най-общо това са Сит енд го (SNG) турнири с 10 човека, които имат „плоска” структура на печалбите. Класиралите се на първите пет места играчи, получават сума, двойна на входа за турнира. Например в $10 DoN турнир първите петима играчи, получават по $20 всеки и турнира се прекратява.

Тази „плоска” структура на печалбите налага доста по-различен подход от обикновените SNG турнири. Например борбата за изграждане на по-голям стак, за да се целите в първото място, отстъпва значително на стратегия, с която да запазите стака си и да сте между първите петима, независимо дали сте първи или пети.

DoN турнирите имат както предимства, така и недостатъци, но в тази серия от статии ще се спрем основно на предимствата. Едно от тях е това, че са лесни за играене на много маси – това е така, тъй като решенията, които трябва да се взимат са изключително малко и рядко са след флопа. Подходящи са за изграждане на покер банка от неопитни играчи.

Основна стратегия – Пре флоп


Тук бутона „ФОЛД” е вашия най-добър приятел. Разбира се, няма как да спечелите пари, без да акумулирате някакви чипове, но трябва да правите това, в твърде редки ситуации. Вашата основа стратегия тук като цяло се състои в това да фолдвате всичко.

Необходими са ви изключително много дисциплина и търпение за да правите това, защото реално вие ще фолдвате в по-голямата част на ранната фаза на турнира. Ако искате да тренирате дисциплината и да трупате някакъв опит, то DoN турнирите могат да ви помогнат много. Играчите, които съумеят да „седят мирно” в ранната фаза ще имат предимство пред другите, тъй като основната грешка на повечето хора в тези турнири е, че плащат твърде много префлоп.



За да бъдем малко по-конкретни,е добре да знаете, че трябва да фолдвате всички ръце като ниски или средни чифтове, също ръце като АQ и KQ в началната фаза. Трябва да сте по-тайт от всеки друг турнир, който сте играли. Все пак е необходимо да събирате някакви чипове и затова е необходимо да рейзвате големите чифтове като JJ, QQ, KK и АА. АК е ръка, която се рейзва също, особено от късна позиция и без рейз преди вас.

Когато някой играч пред вас е рейзнал префлоп, трябва да фолднете всичко без АА и КК. Тях пък трябва да играете агресивно като ри-рейзнете и ако е необходимо да влезете all in. Важно е да сте наясно, че другите играчи също са стеснили рейнджа от ръце, с които да участват и затова е необходимо да играете само премиум ръцете си, особено в ранната фаза на турнира.

Обобщение


Най-важното, което да имате предвид при DoN турнирите префлоп е, че трябва да фолдвате, а когато имате ръка да сте супер агресивни. В същото време това, което НЕ трябва да правите е да блъфирате или пък да слоуплейвате. Тези неща ще ви дават достатъчно предимство срещу масата от играчи, с които ще играете.

DoN турнири можете да играете в залата на Pacific Poker 

Моля, гласувайте и коментирайте свободно тази статия.