Pages

Покер стратегия - Три прости неща, които можете да пробвате в играта на живо, за да спечелите повече пари

Posted on 5:43 AM by Holedm

Най-хубавото на покера, е че почти всeки от нас има покер зала или казино, близо до мястото където живеем, където можем да усъвършенстваме играта си. Много играчи, които бият ниските нива в играта на живо, могат да добавят още пари към печалбите си, ако пробват следващите три неща, които ще им предложа.


Да поемете контрола върху масата


Много от играчите в игрите на живо за пасивни. През повечето време те разменят малки потове помежду си, като всеки чака и се надява да участва в куулър ръка. Много от печелившите редовни играчи, на живо твърде често лимпват и чакат подобни куулър ръце. Вие обаче, можете да се справите в пъти по-добре, просто като поемете контрола върху масата.


Какво имам предвид, под поемане на контрол? Това значи да започнете да рейзвате по-слабите си ръце по-често, за да изолирате слаби играчи, които лимпват често. Това означава също така и да ри-рейзвате слаби играчи, които обичат да рейзват префлоп с твърде много ръце. Също така да блъфирате по-често на търна и на ривъра. И въобще като цяло да увеличите значително агресията.


Поемайки контрола на масата с агресия ви носи две основни предимства:


Позволява ви да натрупате много бързо пари, докато някои от вашите опоненти успеят да се настроят на агресивния ви стил.
Когато другите играчи, се настроят според вашия стил, те не играят обичайната игра, която са свикнали и това ги прави много податливи на грешки.

Като поемете контрола на маса с пасивни играчи рейзвайки и ри-рейзвайки префлоп, блъфирайки на търна и на ривъра вие предизвиквате вашите опоненти да грешат. Грешките им се състоят в това, че те често хвърлят по-добра от вашата ръка, също така, когато получите голямата ръка на вечерта най- вероятно, тя ще ви се изплати прекрасно и ще видите някой да даде стака си на ръка, с която обикновено не го прави.


Нека обърнем внимание на факта, че няма как да поемете контрол върху масата по този начин, ако тя е супер агресивна и дива. Но когато играчите са пасивни и лимпват твърде много и твърде често, не чакайте, а се възползвайте от тази възможност да направите пари.


„Value” залог на ривъра


Твърде много играчи, чекват идеални ръце на ривъра, вместо да заложат с тях за извличане на по-голям пот. Това е едно от нещата, над които играчите на ниски лимити в покер залите, могат и трябва да подобрят. Най-общо казано, ако държите най-високия чифт и е чекнато до вас на ривъра, трябва сериозно да се замислите дали да не заложите. Не е нужно да залагате размера на пота. Може да заложите по-малко, понякога дори много по-малко. Да изтискате още малко с ръката си е по-добре, отколкото да не спечелите нищо повече.


Рискът във “value” залога на ривъра се крие в това, че може да ви ри-рейзнат или чек-рейзнат, за да ви блъфират. Но в редовните пасивни маси на ниските лимити на живо, този риск е сведен до минимум. Можете да играете по цели дни и нощи и никога да не видите чек-рейз на ривъра с нещо друго освен монстер ръка. Затова пробвайте!



Разнообразявайте размера на залозите


Най-хубавото нещо на Но Лимит покера, е че имате възможност да заложите колкото искате. Можете да заложите пет пъти по размера на пота, или пък една десета от него или нещо средно от двете. Всичко това ви дава предимството да манипулирате опонентите си, като ги карате да правят това което вие желаете, просто като направите размера на залога подходящ, за да постигнете това, което желаете. Най – просто казано - заложете повече от размера на пота, за да изгоните опонента си, заложете по-малко от размера на пота, за да ви платят.


Проблема, който може да възникне, когато разнообразявате размера на залога си, е че по-умните ви опоненти могат да добият представа какво целите и правите и да се възползват на свой ред от това. И въпреки, че трябва винаги да имате предвид това, много от играчите на ниските лимити в игрите на живо, не са достатъчно опитни, за да забележат тези неща.


Когато аз играя на такива маси и лимити, правя този ход много често, за да манипулирам успешно противниците си. Много по-често се случва аз да печеля от това, че разнообразявам размера на залога си, отколкото някой да се възползва от това върху мен.


Оригинала на статията можете да прочетете тук!

No Response to "Покер стратегия - Три прости неща, които можете да пробвате в играта на живо, за да спечелите повече пари"

Leave A Reply